All for Joomla All for Webmasters

Utólagos hőszigetelés?

Nem csak energiát, pénzt is megtakaríthatunk vele!

Régóta gondolkozom, hogy külső hőszigetelést tetetek téglaházunkra. Utánajártam, igen költségesnek tűnik a dolog. Megéri ez nekem? Mennyi idő alatt térülhet meg a befektetés?

Ma már teljesen nyilvánvaló, hogy egy jól kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszer alkalmazásával igen sok energiát, s ezzel természetesen pénzt takarítunk meg. Nem utolsó szempont, hogy a környezetünket is védjük a kisebb energiafelhasználással.

A régi épületeknél a hőszigetelés szükségessége még fokozottabban és nyilvánvalóbban jelentkezik. Hazánkban még ma is sokakban él a több évszázadon keresztül berögzült gondolat, miszerint a tégla jó hőszigetelő. Ez persze, például egy panel épülettel összehasonlítva, igaz is, de a hagyományos téglafalak hőszigetelése meg sem közelíti a ma elvárható, és napjaink technológiai vívmányait alkalmazva, könnyű szerrel elérhető szintet.
Tényszerű, mért adat, hogy egy épület hőveszteségének közel 30 százaléka a falakon, 25 százaléka tetőkön, 12?25 százaléka az ablakokon, 10?15 százaléka a padlón és födémeken, a maradék pedig a kéményen keresztül tűnik el. Ezek a tények meggyőzően bizonyítják a hőszigetelés fontosságát.
Maradva a falak utólagos hőszigetelésénél: a jól megválasztott hőszigetelő rendszerrel körülbelül 18?25 százalék energiát tudunk megtakarítani, s ez már jelentős spórolást hozhat. Ilyen esetben a beruházás megtérülési ideje körülbelül 6?8 év. Számoljunk utána! Megéri.

Filozófia

Ami a szakmában minőséget, újdonságot és populáris trendet jelent, mihamarabb legyen elérhető a nagyközönség, azaz a cég vásárlói számára is.

szól a kft. sokat sejtető filozófiája.

Az egyre bővülő és a folyamatosan a legújabb anyagokkal és eljárásokkal szélesedő termék- és szolgáltatáspaletta kínálata persze nem minden. A szlogen azt is jelenti, hogy a G&T Burkolóházakban a minőséget, vagyis az igényes munkához elengedhetetlen anyagokat a lehető legkedvezőbb, valóban megfizethető áron biztosítják a vevőknek.

Pályázat