Provenza Alter Ego

Provenza Alter Ego

Geometriák, kombinációk és egyedi alkotások: ezek azok a tulajdonságok, amelyek valódi személyiséget oltanak tereinkbe. A kialakítani kívánt tér stílusa az általunk választott csempe beépítési elrendezéstől függően változhat. Ahhoz, hogy projektjeinket egyedivé és exkluzívvá tegyük, ellentétben minden mással, íme néhány igazán jó tipp a csempe beépítési mintáinak típusaihoz, és ami a legfontosabb, hogyan lehet azokat a legjobban használni.

Mindenekelőtt van néhány apró trükk, amelyek segítségével radikálisan megváltoztathatjuk a tér megjelenését: például színpárosítások, amelyek nagyobbnak tűnnek a helyiségben, vagy különböző méretű kombinációk, amelyek személyesebbé varázsolják a falakat és a padlót.

Vegyük fontolóra a fürdőszoba falának csempe beépítési elrendezését: ha megjátsszuk az Alterés az Egokombinációját , a Provenza két kollekcióját, hihetetlen keveréket alkothatunk a tölgyfa ősrégi varázsával és a gránit és mészkő keverékének egyediségével.

Az Alter a természet és a megmentett tölgy eredetisége által ihletett kollekció, amelyet színes gyantával dolgoztak fel és vontak be, hogy modern és rendkívül eredeti legyen.

Az Ego eközben más ihletforrással rendelkezik, egy ősi mexikói kőé, amelyet az idő múlásával edzett, és amelyet feldolgoznak és felhasználnak gránit és mészkő keverékének bemutatására.

Mindkét kollekció különböző méretekből és színekből áll: de hogyan lehet ezeket kombinálni, hogy a fürdőszoba minél karakteresebb legyen?Kezdjük a színekkel .Ami az Altert illeti, az a szín, amely a legjobban passzol egy olyan intim térhez, mint a fürdőszoba, a Miele, egy rendkívül kifinomult és finom árnyalat, amely tökéletesen passzol az Ego kollekció nagyon világos Avoriójához, amely valóban képes megemelni a kőfelületet.

A téglalap alakú csempék beépítési elrendezései, mint az imént említettek,ideális esetben nagyon egyszerűek legyenek, és lineáris és pontos geometriákat kövessenek, hogy az egész térben béke és nyugalom érzetét keltsék.

Elrendezések, terek és geometriák

A csempe telepítési elrendezésének megtervezése nem egyszerű. Figyelembe kell vennie a tér méretét és felépítését is: hatágas vagy szűk, ha a falak derékszögűek vagy szabálytalan sarkaik vannak, ez a történelmi épületek klasszikus jellemzője. A legmegfelelőbb csempe beépítési elrendezés kiválasztása előtt egy utolsó szempont, amelyet figyelembe kell venni a tér elrendezése , ha az négyzet, téglalap, L vagy C alakú. Ezek a fő szempontok, amelyeket értékelni kell, mielőtt eldöntené, milyen geometriákat kell létrehozni a padlón vagy a falakon.

Textúrák keverékei

Kezdjük a nagyobb környezetekkel: ebben az esetben, különösen, ha a helyiségek túl tágasak, nagyon személyre szabott és eredeti esztétikai megoldások születhetnek. Más szóval, olyan padlóbeépítési elrendezések kiválasztása,amelyek különböző kevert textúrák, különböző méretű és többféle szín használatát foglalják magukban. Ez a stílusegyesítés nagyobb dinamizmust ad a helyiségnek, megkülönböztetve a klasszikus monokróm padlóktól. Ezek az elrendezések rendkívül precíz előzetes tervezést igényelnek, hogy tökéletes eredményt és egyben olyan esztétikát biztosítsanak, amely rázkódás vagy zűrzavar nélkül tolja ki a hajót.

Hagyományos telepítési elrendezések

Vannak más terek, más helyiségek, ahol határozottan klasszikus és hagyományos csempe beépítési elrendezések alkalmazása szükséges a falakhoz, vagy a padlók beépítési elrendezései. Ennek az az oka, hogy sok hely már más okok miatt is különleges, legyen az nagyon magas vagy díszített mennyezet, hordóboltozat vagy eredeti fagerendák a tetőtér felett. Éppen ezért a tervező minden bizonnyal klasszikusabb típusú csempe beépítési elrendezéseket javasolna.

Egyenes telepítés

Az egyik leghíresebb az egyenes beépítés, melynek során a csempéket a szoba falaival párhuzamosan helyezik el. Ez a megoldás számos burkolóanyaghoz és különböző stílusok kombinációjához is alkalmas. De milyen helyiségekben érdemes igazán gondolkodnunk ezen a csempék telepítési elrendezésén? Modern, minimalista terekben, de olyan helyeken is, ahol nagy méreteket kell használni, és ahol minimálisra kell csökkenteni az illesztések jelenlétét.

Átlós beépítés

Más hagyományos csempe beépítési elrendezések közé tartozik az „átlós” és a „futó kötés” . Az előbbi esetben a csempék oldalai 45°-os szöget zárnak be a falhoz képest. Ez a megoldás akkor alkalmazható, ha a falak nem merőlegesek egymáshoz, és képes kiküszöbölni a tér észlelt geometriai egyenetlenségét. Jó példa az „átlós” elrendezéssel jól működő projektekre a kőhatású rusztikus stílus vagy a terrakotta: lásd: Ego by Provenza.

Futó kötvény telepítés

Végül, de nem utolsó sorban, egy másik hagyományos csempe beépítési elrendezés a futó kötés, melyben a burkolólapok ismét párhuzamosan helyezkednek el, mint a klasszikus szerelési elrendezésben, de ezúttal lépcsőzetesen. Ez a minta tökéletes téglalap alakú csempével történő beépítési elrendezésekhez, kisebb és nagyobb méretekhez egyaránt. Ennek a mintának a teljes hatása az Alter by Provenza kollekció fa megjelenésű lapjain látható.

Alternatív méretek és elrendezések

Ha áttérünk a csempék alternatív telepítési elrendezésére , nézzük meg, milyen megoldásokkal lehet eredeti tereket létrehozni erőteljes vizuális hatással. Nincs pontos nevük, és nincs túlságosan merev dizájnjuk sem, amit tiszteletben kell tartani, egyszerűen csak harmonikusan használják a különböző méreteket . Képzeljünk el például egy nagyon steril, minimalista és egyszerű konyhát: pontosan ez az, ahol egy kis eredetiség a különbség! Ebben az esetben úgy döntünk, hogy a csempéinket „szabadabb” elrendezés szerint fektetjük le, színpaletta összeállításával , a világosabbtól a sötétebb árnyalatokig, és különféle porcelán kőedény hatásokkal készítjük a terveket. Kör alakú formákat tervezünk , amelyek lenyűgöző 3D-s térhatásokat vagy spirális elrendezéseket hoznak létre, hogy a konyha a ház egyik legjellegzetesebb helyisége legyen.

Az alternatív csempe beépítési elrendezések egy nagyon egyszerű vágyból fakadnak: hogy más legyek. Ha kitűnni kell a tömegből, és meg kell emlékezni róla, a kreativitás és az innováció a kulcsfontosságú tulajdonságok, ezért jó, ha ezeket saját otthonunk, bemutatótermünk vagy éttermünk tervezése során is fitogtatjuk.

Falburkolatok beépítési elrendezései

A falakra alkalmazott csempe beépítési elrendezések hasonlóak a padlóknál említettekhez, de még egy további tényezőt figyelembe kell venni: a dekorációt. Amikor egy fürdőszoba vagy konyha falburkolatát tervezi, annak a két helyiségnek a falait, ahol a legvalószínűbb, hogy csempézzük a falakat, feltétlenül figyelembe kell venni a főzőlapot, vagy a fürdőszoba esetében a berendezési tárgyakat. Röviden: mindennek teljesen harmonikusnak kell lennie. Ebben a két helyiségben a burkolatok esztétikai funkciójukon túl a falak védelmében is kulcsfontosságúak, ezért elengedhetetlen a megfelelő megoldás megtalálása: az esztétikumnak és a műszaki teljesítménynek összhangban kell lennie.

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni a csempe beépítési minta tervezésekor, hogy az elrendezés jól illeszkedik -e a térben már meglévő padlóhoz választott kialakításhoz. Ügyeljen arra, hogy ne okozzon túl sok zavart, és ne keverjen túl sok elrendezést, mert ez megrázó hatást gyakorolhat a helyiségre.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csempe telepítési elrendezést

A térnek legmegfelelőbb beépítési elrendezés kiválasztása minden bizonnyal a legfontosabb szempont, amelyet szem előtt kell tartani, amikor egy belsőépítészeti projektbe kezd. De a kérdés az: hogyan válasszuk ki a megfelelőt? Nagyon egyszerűen figyelembe kell venni a cikkben említett összes tényezőt. A csempe beépítési elrendezését az alábbiak szerint kell kiválasztani:

  • – a tér mérete
  • – a falak merőlegesek-e egymásra
  • – a helyiség típusa és funkciója
  • – ha a helyiségben a padlónak már van egy adott elrendezése, fontos, hogy az illeszkedjen a falakhoz választotthoz
  • – a dekoráció stílusa
Pályázat