RAVAK szótár kezdőknek

RAVAK szótár kezdőknek

Ha megakad a tekintete a RAVAK feliraton, (reméljük) egy fürdőszoba berendezéssel foglalkozó cégre asszociál – helyesen. Számunkra azonban többet jelent ennél: évtizedes történetet, precíz tervezést, szemrevaló designt és olyan technológiákat, amelyek nem csak hangzatosak, hanem hatékonyak.
Ismerje meg rövid történetünket, fontos mérföldköveinket és a RAVAK ABC-vel a szimbólumaink, kifejezéseink mögött húzódó technológiákat, hiszen nem csak fürdőszobát kínálunk, hanem megoldást az ezzel kapcsolatos eddigi problémáira. 

A RAVAK sztori – Volt egyszer két család 

Ismerünk egy történetet, amely így kezdődött, de annak Shakespeare merőben más véget kerekített. Nem Rómeó és Júlia sztori következik! 

A RAVAK cseh céget a Kreysa és Vařeka család alapította 1991-ben, akik a mai napig a vállalat aktív vezetői. A két családnak együttes erővel sikerült Csehország, valamint Közép- és Kelet-Európa legnagyobb fürdőszoba berendezés gyártójává válnia. A RAVAK fürdőszobai termékek körülbelül 70 százaléka exportra kerül, több mint 50 országba, szerte a világon: 10 000 000 elégedett ügyfél, 10 000 üzlet élteti a RAVAK minőséget, amelyet a szaniterek a világ leghíresebb szállodáiban is képviselnek (Dubajban, Tunéziában, Spanyolországban, Lengyelországban,Ukrajnában, Romániában). Tervezőinkkel fürdőszobai trendeket, egységes koncepciókat alkotunk, egyedi műszaki megoldásokat fejlesztünk, új gyártási technológiákat és anyagokat szabadalmaztatunk. Ugyan a kezdetekkor a termékválasztékban csak zuhanykabinok és kádak szerepeltek egy francia gyártó közreműködésével, de 1993-ban komoly belső fejlesztések kezdődtek. Ezután pedig…

RAVAK számokban

1994

  • Megalkottuk a Supernova zuhanykabint saját, szabadalmaztatott technológiánkkal. A zuhanyfülkéket a mai napig a piacon található egyik legmegbízhatóbbnak tartják.
  • A kádban zuhanyzásra is gondoltunk: elkészültek az első kádparavánok!

1999

Rosa kis helyen is elfér, miközben tágas belső térrel bír. Praktikus, időtálló és kényelmes a mai napig. Megterveztük Gentiana kádunkat is, széles, jól kihasználható peremmel.

2002

  • Szerelmi történt, megbízható minőségű és finom ívű LoveStory kádba öntve. Azon kevés aszimmetrikus kádak közé tartozik, amelyekben kényelmesen élvezheti párjával a kölcsönös közelséget.

2004

  • Megálmodtuk az első, extrém teherbíró, mégis könnyed stílusú OVO ülőkét, amely nem csak a zuhanykabinban, hanem teraszon, előszobában, sőt akár liftben is megállja a helyét.

2005

  • Mivel egységben az erő, elkészítettük első koncepcióinkat, amelyekben a legkisebbtől a legnagyobb szaniterig egymásra kacsintanak a részletek. Létrejött a Rosa és az Avocado koncepció.

2006

  • Újra kedveztünk a közös fürdőzés rajongóinak: megalkottuk Magnolia kádunkat, amelyben a középre helyezett lefolyó és a kádfalak dőlésszögei miatt egyszerre ketten is fürödhetnek.

Hogy mi történt a következő több mint 10 évben? Következő cikkünkben osztjuk meg Önnel. Addig is következzen egy gyors RAVAK ABC, amely során a legfontosabb RAVAK-hoz köthető kifejezéseket gyűjtöttük össze.

RAVAK ABC

AntiBlock system

A mechanizmus meggátolja, hogy a tolóajtók akadozzanak működés közben, így hibamentes ajtóműködést tesz lehetővé a Supernova és a Blix zuhany termékcsalád termékeinél. 10 év garanciát kínálunk rá!

AntiCalc

RAVAK AntiCalc® víztaszító rétege megakadályozza a vízkőképződést a zuhanykabinok és kádparavánok felületén. RAVAK szabadalom, amely a világ legtöbb országában bejegyzett védjegy.

 

AntiCalc Conditioner

A kíméletes, de nagyon hatékony RAVAK AntiCalc® Conditionerrel megújíthatja az AntiCalc® védőréteget. Tudta, hogy  helyes és rendszeres AntiCalc® Conditionerhasználata esetén a RAVAK AntiCalc® rendszerre 10 év jótállást adunk?

Nosal Design Studio

A Kryštof Nosál alapította cseh design stúdió a RAVAK hosszútávú partnere. Rengeteg közkedvelt termék társtervezője (RosaChrome10°ClassicEvolution koncepció), valamint a Czech Grand Design díjra, továbbá az EDIDA, Top Design és a Red Dot díjak nyertese.

SilentRun

Ezzel a technológiával garantált a csendes zuhanyzás! A zuhanykabin ajtaja hangtalanul nyílik és záródik, a tolóajtók pedig némán siklanak görgőiken.

Storz Design Studio

Tervező partnerünk, az Achim Storz által megálmodott stúdió tekintélyes szakmai múlttal rendelkezik. Dolgozott a  Porsche BMW és az Audi autóinak belső terén, illetve olyan fogyasztási cikkek megalkotásán mint az Adidas, Hugo Boss vagy Colgate termékek.

Pályázat