Régi-új klasszikus: a beton

Régi-új klasszikus: a beton

A világon a legtöbbet használt építőanyag a beton

Egyre több helyen látom, hogy burkoló-, sőt dekoranyagként is használják a betont. Mit kell tudni az ilyen jellegű alkalmazásáról? Az időszámításunk szerinti első század környékén a rómaiak már használták a betont templomok, színházak utak építésére. A beton természetes anyagokból készül, meleg hatására tágul, hideg hatására összehúzódik. Él, s ez a patinán is látható, amely a betonköveket az idők folyamán bevonhatja, és nemes hatást kölcsönöz az anyagnak. Ez különösen igaz a Semmelrock által gyártott térkövekre, melyek változatos szín, méret és formavilágot tükröznek.

Környezetük igényes térburkolására ezek a termékek különösen alkalmasak, hisz nemcsak szépek, hanem az áruk is lehetővé teszi, hogy akár magasabb minőségű termékeket is felhasználhatunk házunk, kertünk szebbé tételéhez.
Térburkoláshoz gyakorlati tanács: az első és legfontosabb a megfelelő aljzatkészítés, akár lapot, akár térkövet rakunk. Mindenféleképpen stabilnak kell lennie, különben köveink megmozdulnak, lapok lerakása esetén pedig eltörhetnek. Aljzat lehet megfelelően tömörített zúzalék vagy betontükör. Nagy figyelmet kell fordítani a szegélyek stabil rögzítésére, mert ellenkező  esetben a térkő burkolatunk ?elmászik?. Az utolsó fázis a fugázás, mely lehet folyami kavics, gyári fugázó kavics vagy újabban színezett fugázó anyag.
Ha mindenben megfelelően járunk el, már csak egy feladatunk maradt: hosszú éveken keresztül élvezni a szép kertünket.

Tags: Beton
Pályázat